חיפוש עבודה במשאבי אנוש רק במיתרים!!!
התחום של משאבי אנוש צומח בתנופה אדירה ויחד איתו הביקוש לעובדים מוכשרים. הסיבה לעלייה בביקוש לעובדים בתחום היא ההבנה שאין תחליף למשאבי אנוש מעולים. מבחינת החברות המודרניות, משאבי האנוש חשובים לא פחות ממשאבים אחרים. עם זאת, חיפוש עבודה בתחום של משאבי אנוש בהחלט עלול להיות תהליך ארוך ומתסכל.
שלבים בחיפוש עבודה
משאבי אנוש הם חלק מתחום שבו חיפוש העבודה מתבצע במספר שלבים. הנה למשל השלבים המרכזיים שאותם צריך לעבור:
א. הגשת מועמדות – בשלב הראשון של חיפוש עבודה במשאבי אנוש מבצעים המעסיקים סינון גס. את הסינון הם עורכים לפי קורות חיים או כלים נוספים. מבחינת המועמד, השלב של הגשת המועמדות קריטי לחיסכון בזמן ובהוצאות. מי שמגיש את המועמדות בזמן ובמקום המתאימים יכול להשיג לעצמו יתרון מול דורשי עבודה אחרים.
ב. ראיון עבודה – בשלב השני של חיפוש עבודה במשאבי אנוש מתקיים ראיון קבלה אישי. הריאיון חשוב כי תפקיד במשאבי אנוש דורש מטבע הדברים יחסי אנוש ברמה גבוהה. לפיכך, הדרך היחידה לבחון את רמת יחסי האנוש של המועמד היא לערוך איתו ראיון פנים מול פנים.
ג. מבחני קבלה – בשלב השלישי של חיפוש עבודה במשאבי אנוש נתקלים המועמדים במבחני קבלה. מבחנים אלו אמורים לבדוק את היכולות ואת הכישורים של המועמדים בסביבה סטרילית ואובייקטיבית. מבחני הקבלה כוללים התייחסות להיבטים של אמינות, קשרים חברתיים, השכלה פורמלית, ניסיון קודם וכן הלאה.
איך מוצאים עבודה בקלות וביעילות?
מי שנמצא בשיאו של תהליך חיפוש עבודה במשאבי אנוש יכול להגדיל לעצמו את הסיכויים באמצעות פנייה למשרות רלוונטיות בלבד. רצוי להיעזר במידע שיש באתרי האינטרנט, להפעיל גם את הרשתות החברתיות ולהתייעץ עם אנשי מקצוע מטעם חברות כוח אדם. במקביל, ניתן לעקוב אחר מודעות דרושים לתחום של משאבי אנוש ולפנות ישירות לחברות המגייסות.
חיפוש עבודה לאחר הלימודים
רוב האנשים שמחפשים עבודה בתחום של משאבי אנוש עושים זאת מיד לאחר ההכשרה. לחילופין, ניתן לחפש עבודה גם תוך כדי התואר הראשון ולנצל את הקשרים האישיים מול המרצים והחברים לספסל הלימודים.