תוחלת החיים בישראל ובעולם המערבי ממשיכה לעלות והיא גורמת לשורה ארוכה של שינויים דמוגרפיים. את אחד השינויים הבולטים שנובעים מתוך העלייה בתוחלת החיים ניתן לראות גם בביקוש לעבודות עבור קהל יעד מבוגר. מבוגרים שבעבר לא הצליחו למצוא עבודה נחשפים כיום למשרות חדשות, וגם המעסיקים לומדים לנצל את היתרונות והניסיון שלהם.
מה מאפיין חיפוש עבודה למבוגרים?
יש כמה הבדלים בין חיפוש עבודה למבוגרים ולצעירים וכדאי להכיר אותם אם רוצים לחסוך זמן יקר:
א. מצב רפואי – מבוגרים צריכים להציב את הבריאות שלהם בראש סדר העדיפויות ולמצוא עבודה שהולמת אותה. המצב הרפואי קובע איזה עבודות יהיו רלוונטיות עבור המועמד ועל איזה משרות עדיף לו לוותר. המצב הרפואי גם יכול לשמש את המעסיק כדי לבדוק האם המועמד מתאים לתנאי העבודה ולדרישות.
ב. הטבות וחסכונות – מבוגרים אחרי גיל פנסיה נהנים מהטבות מסוימות בכל הנוגע לחסכונות. מדובר בדרך כלל בהטבות מס, הטבות על חיסכון לטווח ארוך והטבות על הפרשות לקופת גמל וקרן השתלמות. כדאי לבדוק האם קבלת תלוש שכר ממקום עבודה חדש פוגע בהטבות האלו, ובמידת הצורך לערב איש מקצוע כמו רואה חשבון.
ג. ניסיון קודם – למבוגרים שמחפשים עבודה יש פריבילגיה להציב את הניסיון הקודם שלהם כאמצעי להגדלת השכר. כדאי להם לבדוק באיזה משרות הם יכולים לנצל את הניסיון שצברו במהלך הקריירה וכך לחסוך לעצמם את תקופת ההסמכה וההכשרה.
שיטות חיפוש עבודה
מבוגרים שמחפשים עבודה יכולים לעשות זאת באמצעות לוחות דרושים בעיתון, אתרי אינטרנט וחברות כוח אדם. אפשרות אחרת היא לפנות ישירות למעסיק על סמך המלצות ומידע של חברים, קרובים ובני משפחה. ההבדל הוא שבלוחות דרושים בעיתון וגם באתרי אינטרנט לא תמיד ניתן להשיג יתרון מול דורשי עבודה אחרים, לעומת כוח אדם שהתפקיד שלה הוא לבצע השמה מדויקת.
חיפוש עבודה בגיל השלישי
יש שם מבוגרים שמשקיעים בתהליך של חיפוש עבודה כדי למצוא לעצמם תעסוקה. בהיבט הזה, חיפוש עבודה למבוגרים הוא סוג של תחביב שממנו יכולים גברים ונשים בגיל השלישי גם להרוויח משכורת חודשית.