אקדמאים בעלי תואר ראשון, שני או שלישי מוצאים את עצמם לעיתים קרובות בתהליך ארוך של חיפוש עבודה. רוב האקדמאים רוצים לנצל את הלימודים על מנת למצוא עבודה בתחום, אך יש גם כאלה שמתעניינים באפשרות של עבודה חדשה כחלק מהסבת קריירה. כמו כן, צריך לזכור שאקדמאים מובטלים לא מחויבים לקבל כל משרה שמוצעת להם על ידי לשכת התעסוקה. הם רשאים לסנן בין משרות לפי תחומי ההכשרה וזה גורם לעיתים קרובות למצב שבו הם נשארים ללא עבודה קבועה לאורך זמן.
טיפים לחיפוש עבודה עבור אקדמאים
הדרך הטובה ביותר לקצר את התהליך של חיפוש עבודה לאקדמאים היא להיעזר בטיפים הבאים:
א. שימוש בקשרים אישיים – סטודנטים לתואר ראשון או שני יכולים לנצל את הקשרים האישיים שהם מפתחים במהלך הלימודים על מנת למצוא עבודה בתחום ובענף. שימוש בקשרים אישיים חוסך זמן ומבטיח יתרון בהשוואה לדורשי עבודה אחרים, בעיקר כאשר מתחילים את תהליך החיפוש בשלב מוקדם של ההכשרה.
ב. עזרה מקצועית – יש המון גופים שיכולים לעזור לאקדמאים למצוא עבודה שהולמת את הכישורים שלהם. רשימת הגופים כוללת בין היתר את לשכת התעסוקה, את מכוני הייעוץ של המוסדות האקדמיים וחברות כוח אדם. כמו כן, יש מסלולים שבהם משרד העבודה עוזר לאקדמאים למצוא משרה ופותח בפניהם אפשרויות חדשות.
ג. הסבה והתמחות – במידה וחולף זמן רב אך התהליך של חיפוש עבודה לאקדמאים לא נושא פרי, תמיד ניתן לשקול הסבה והתמחות בתחום אחר. הסבה מתאימה לאקדמאים בטווח רחב של גילאים ובחלק מהמסלולים היא מאפשרת גם לנצל את הקורסים הבסיסיים שאותם הם למדו. כך ניתן לחסוך בהוצאות על חלק ממסלול ההסבה ולסיים את ההתמחות במהירות.
תנאי העסקה של אקדמאים
אחד הדברים שצריך לשים לב אליהם במהלך חיפוש עבודה לאקדמאים הם תנאי העסקה. באופן עקרוני, אקדמאים אמורים לקבל זיכוי בנקודות מס ויש הטבות אחרות שמחכות להם אצל המעסיקים. מומלץ לבדוק את תנאי ההעסקה במעמד ראיון הקבלה ולבקש פירוט מלא על האופן שבו מתבצע חישוב השכר, ההטבות וההפרשות לפנסיה ושאר החסכונות.