מטפלת בתינוקות וילדים מרוויחה שכר יחסית גבוה ויכולה לבחור האם לעבוד בבית שלה או אצל הלקוחות. עם זאת, לא כל מי שיש לה כישרון לטיפול בילדים מצליחה למצוא עבודה שהולמת את היכולות שלה. התהליך של חיפוש עבודה כמטפלת מורכב מכפי שנהוג לחשוב והוא דורש התייחסות לשורה ארוכה של שיקולים. בנוסף, רצוי להחליט מראש באיזה סוג של טיפול מדובר ורק לאחר מכן להתחיל לחפש את העבודה הרלוונטית.
טיפים לחיפוש עבודה יעיל כמטפלת
מטפלת מוסמכת שרוצה לעבוד בתחום יכולה להיעזר במספר טיפים על מנת לקצר את הדרך למשרה משתלמת:
א. שימוש בניסיון אישי – נושא הניסיון חשוב מאוד עבור משפחות והורים שמחפשים מטפלת. ככל שיש למטפלת יותר ניסיון, כך ההורים מרגישים ביטחון ומוכנים לתת לה אחריות לשמירה על ילדיהם. כתוצאה מכך, כדאי למטפלת להדגיש את הנושא של ניסיון אישי כאשר היא מחפשת עבודה.
ב. איסוף המלצות – גם המלצה היא אינדיקציה טובה לרמת האמינות של מטפלת וליכולת שלה לקחת אחריות על ילדים ותינוקות. כדאי למטפלת לאסוף כמה שיותר המלצות מלקוחות קודמים ולהשתמש בקשרים אישיים כדי להגיע ללקוחות חדשים.
ג. הגדרה ברורה של תנאי העסקה – מטפלת שמחפשת עבודה לא צריכה להסתיר את התנאים שחשובים לה. רצוי להגדיר את תנאי ההעסקה כבר בשלבים המוקדמים של חיפוש עבודה כמטפלת ולהתמקד בשכר לשעה, בשעות ההתחלה והסיום או בעניינים אחרים שחשובים לשני הצדדים.
חיפוש עבודה באמצעות אתרי האינטרנט
רוב המטפלות שמחפשות עבודה עושות את זה באמצעות אתרי האינטרנט. היות וקשה למצוא עבודה כמטפלת דרך חברות כוח אדם, אתרי האינטרנט הם מקור המידע האמין והנגיש ביותר. ניתן לפתוח כרטיס באתרי דרושים, להשתמש ברשתות החברתיות או להצטרף לפורומים מקצועיים. רצוי שהפורומים יעסקו בנושא החינוך ושהם יתאימו לגילאים שבהם מתמחה המטפלת.
חיפוש עבודה תוך שילוב בין כלים שונים
בסופו של דבר, חיפוש עבודה כמטפלת מחייב שימוש בכלים שונים ומגוונים. רצוי לחפש עבודה מתאימה בלי להתפשר על תנאי העסקה ולא לשכוח להביא בחשבון את ציפיות השכר, השעות ושאר הפרמטרים החשובים.