תחום ההייטק מתפתח בקצב מהיר אך במקביל גם מצליח לשמור על המאפיינים הייחודיים שלו. אחד המאפיינים הללו הוא השכר הגבוה, התנאים המעולים ואפשרויות הקריירה המתגמלות עבור מועמדים למשרות מפתח. הבעיה היא שרבים לא יודעים כיצד לבצע חיפוש עבודה בהייטק ומאיפה להתחיל את המסע לתוך הענף.
הגדרת צרכים ומטרות
הענף של הייטק רחב מכפי שנהוג לחשוב ואין טעם לחפש משרות פנויות בכל התחומים. הסוד הוא לבצע סינון מוקפד בין ההצעות שעל הפרק ולהתמקד בהגדרה מסודרת של צרכים ומטרות. את ההגדרה של הצרכים והמטרות מבצעים לפי הרקע האישי בתחום ההייטק, סוג ההסמכה, רמת ההשכלה וכן הלאה.
כתיבת קורות חיים
קשה להצליח בתהליך הארוך של חיפוש עבודה בהייטק בלי לנסח טופס מכובד של קורות חיים. טופס קורות חיים הוא לעיתים קרובות הדרך היחידה לעשות רושם ראשוני חיובי ולהגדיל את סיכויי הקבלה למשרה. כמו כן, אין הזדמנות שנייה לעשות רושם ראשוני וכל אות על גבי הטופס של קורות חיים חשובה.
הגשת מועמדות למשרות רלוונטיות
בעת חיפוש עבודה בהייטק ניתן להיעזר במודעות דרושים באתרי אינטרנט, בחברות כוח אדם או בפנייה ישירה לחברות. בתוך כך, מומלץ להגיש מועמדות רק למשרות רלוונטיות. את הרלוונטיות וההתאמה של המשרות למועמד ניתן לבדוק לפי הפרמטרים הבאים:
- מיקום המשרה
- תנאי השכרה
- אופי העבודה
- דרישות רקע ותנאי קבלה
- אפשרויות קידום
ככל שבודקים מוקדמים יותר את המאפיינים של כל משרה, כך מעלים את הסיכוי שהיא תתאים למי שמחפש אותה. את ההשוואה בין סוגי משרות ניתן לבצע באמצעות אתרי האינטרנט או מידע מהחברות.
המלצות של חברים, קרובים ובני משפחה
עוד דרך טובה לחפש עבודה בתחום צפוף, מבוקש ודינאמי כמו הייטק היא להשתמש בהמלצות. ניתן לאסוף המלצות מחברים, קרובים ובני משפחה וליצור קשרים אישיים עם אנשים שאפשר לסמוך עליהם. קשרים אישיים הם תמיד דרך טובה להגיש מועמדות למשרות נחשקות ולהעלות את סיכויי ההצלחה. במידה ולא מכירים באופן אישי מישהו שיכול לעזור להשיג דריסת רגל בתחום ההייטק, ניתן להיעזר באתרי אינטרנט וברשתות החברתיות.